Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Cumhuriyet İlkokulu

Telefon : (452) 323-1343
Belgegeçer : (0__) ___-____
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://unyecumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Ortayılmazlar Mah. Türbe Cad. No.19 Ünye/ORDU
VİZYON : Yetiştirdiği nitelikli insan modeliyle eğitim ve öğretimin her zaman öncüsü olmak.
MİSYON : Toplumdaki her bireyin eğitim öğretim imkânlarından eşit şartlarda faydalandığı, bilgi, beceri, özgüven ve sorumluluğu yüksek, girişimci, yenilikçi, temel değerleri ve milli kültürünü özümsemiş, çağın koşullarına hızla uyum sağlayabilen demokratik, çağdaş, mutlu bireyler yetiştirebilmek için gerekli ortamları sağlamak.
BAŞARILAR : "OKULUMUZDA HER ÇOCUK MUTLUDUR" ilkemiz ile, akademik başarı hedefini bireysel farklılara göre gerçekleştiren; merak ve ilgi uyandırarak iş birliği içinde iletişim becerisi gelişmiş ve kendine güven duyan, milli kültürünü özümsemiş mutlu bireyler yetiştirme hedefine ulaşabilmiş etkin bir okul olma çalışma gayretimizin sonuçları en büyük başarımızdır.

Öğretmen :21
Öğrenci :388
Derslik :16
Kütüphane Kitap Sayısı :4685
Öğretim Şekli :İLKOKUL :NORMAL OKUL ÖNCESİ :İKİLİ
Saatler : 09:10-14:50
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğal Gaz
Servis :
Ulaşım : KARAYOLU
Yerleşim Yeri : 128.000 NÜFUSLU ÜNYE´NİN MERKEZİNDE BULUNAN OKULUMUZ ORTAYILMAZLAR MAHALLESİ YALI MEVKİNDE BULUNMAKTADIR.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNDE BULUNMAKTADIR.İL MERKEZİNE UZAKLIK 60 KM DİR
Kontenjan Bilgileri :
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %100
Sportif Etkinlikler : Futbol, basketbol, masa tenisi, badminton spor etkinlikleri, folklor çalışmaları, geziler, çevre etkinlikleri, okçuluk, parkur etkinlikleri yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Matematik, Hayat Bilgisi ders kazanımlarını öğrenmeyi destekleyen okul dışı öğrenme ortamlarını ziyaret ve gözlemler, doğayı tanımayı önceleyen düzeylerine uygun basit deneylerin gerçekleştirilmesi, bilimsel projelerin sergilendiği okul ve kurumları ziyaret, bireysel tasarım çalışmalarını gerçekleştirme etkinlikleri düzenlenmektedir. Düşünme becerilerini geliştirme amaçlı akıl oyunları ve satranç çalışmaları sınıf ve okulumuz alan odaklı beceri köşe çalışmalarıyla uygulanmakta ve ders etkinlikleri kapsamında uygulamalar yaptırılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak ve öğrencilerimize bu değerleri öğretebilmek amacıyla, başta Bakanlığımız tarafından uygulanan merkezi projeler olmak üzere tüm merkezi proje çalışmaları ile il geneli planlanan projeler ile okulumuza özgü sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere bilimsel, sportif, kültürel içerikli proje çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Okulumuzda etwinning proje çalışmaları yürütülmektedir.
Yazdır :